1_DSC6829 4_DSC8040 _DSC3339 _DSC3442 _Z1M1269 _Z1M5244 _Z1M5355

Aktiviteter

Har du något på gång? LC-träning, promenader, handlerkurs eller något annat?
Skicka ett mail till webmaster [at] svvk.se så läggs det ut på denna sidan!


Handlerkurs

Svenska Vinthundklubben hälsar alla medlemmar välkomna till nya året 2018 med en tvådagarskurs för nybörjare, och för de som vill gå fortsättningskurs för Mikael Nilsson. Fortsättningskursen är 9-13. Nybörjarkursen är 13.30-17.30 båda dagarna. Max antal deltagare är 14 pers/grupp. Kursavgiften är 490 kr/pers. Klubben sponsrar med 500 kr/pers. Så totalt kostar kursen 990 kr/pers. Kursinnehåll: Handlerkurs praktik blandat med teori. Fokus på kommunikation med hunden. Ditt eget kroppsspråk påverkar hunden. Uppställningsteknik. Rörelse- få ut mer av hundens kapacitet. Planering-utnyttja tiden och platsen rätt. Vad är specifikt med Vinthundar? mm mm
Anmälan är först till kvarn...till sodra.vinthundsklubben@gmail.com
http://mikaelnilssonshowdogs.com/Intro.pdf


Hundpromenad

Svenska Vinthundklubben Södra hälsar alla medlemmar välkomna till sista hundpromanden för i år. Det blir i Höör. En härlig promenad till Skånes mittpunkt. En promenad på 1,5-2 timmar. Efteråt värmer vi oss i klubbstugan med Glögg och Lussekatter.  Plats: Americars Höör, Nya Säftoftavägen, 243 35 Höör.


Föreläsning om tandvård/tandhälsa

Svenska Vinthundklubben Södra hälsar alla medlemmar välkomna till Föreläsning om tandvård/tandhälsa för våra Vinthundar. Legitimerad djursjukskötare Helena Mårtensson kommer med sin kompetens kommer att föreläsa för oss om hur våra hundars tänder kan tas om hand på bästa sätt. Hon har jobbat mycket med tänder de senaste 10 åren.
En kort presentaion av Helena Mårtensson: "Jag började jobba på Djursjukhuset i Malmö 1984 och har arbetat där fram till 206 med ett kort avbrott för att arbeta i Stockholm på Bagarmossens Djursjukhus. Efter det arbetade jag på Kattens Veterinär i Kävlinge fram till 2016 då jag började jobba på Anicura Hässleholm som nattsköterska. När veterinär Mirjam Höllmer skulle öppna den nya fina kliken i Lund frågade hom mig om jag ville arbeta dr, vilket jag gärna ville. Öresunds Veterinärklinik i Lund hade i oktober ettårsjubileum och här arbetar jag med mycket komptenta arbetskamrater både inom medicin och kirugi".
OBS! Max 40 platser. Först till kvarn gäller. Anmäl er till: sodra.vinthundsklubben@gmail.com

Logga Oresunds Vetrinarklinik helena.jpeg

Bild pa sovd hund